T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / ALACA - Alaca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Neden Meslek Lisesi?

Dünyada ve ülkemizde teknoloji, bilim ve sanayi devamlı gelişme göstermektedir. Özellikle gelişmekte olan bir ülke olan Türkiye'de kalifiye elemana daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Kalifiye eleman yetiştiren eğitim kurumları olarak ise meslek liseleri çok önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır.

- Meslek Liseleri 'nde okuyan öğrenciler diğer liselerdeki öğrenciler gibi tüm kültür derslerini en iyi şekilde okulumuzda almaktadır.

-Bunun yanında da meslek bilgisi derslerini alırlar. Meslek liseleri 'nde eğitim alan öğrencilerin erken yaşta mesleklerini seçmeleri sayesinde kendilerine olan güvenleri artar.

- Donanımlı atölye ve laboratuvar uygulamaları ile öğrencilerin iş yaşamında bir adım önde olması amaçlanır.

- Okulumuz iş birliği yaptığı firmalar aracılığıyla öğrencilerimize staj yerleri konusunda yardımcı olmakta ve bu sayede sektör- eleman karşılaşması sağlanmakta böylece öğrencilerimiz mezun olmadan iş yerleri ve alanı hakkında bilgi sahibi olmaktadır.

- Ayrıca öğrencilerimizin staj yaptıkları işletmeler, mezun olduktan sonra karşılarına iş imkânı olarak çıkmaktadır.

 - Öğrenciler, işletmenin sağladığı diğer sosyal imkânlardan faydalanmaktadırlar.  Hastalık, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigorta edilirler. Eğitimleri süresince muayene ve tedavi masrafları da Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.06.2020 - Güncelleme: 13.06.2020 12:48 - Görüntülenme: 288
  Beğen | 0  kişi beğendi